Навальний заявив, що до його отруєння причетний Путін – ЗМІ

Відомий російський опозиціонер Олексій Навальний поклав відповідальність за його отруєння бойовою отруйною речовиною “Новачок” на президента Росії Володимира Путіна. “Я стверджую, що за цим злочином стоїть Путін, і у мене немає інших версій того, що сталося”, – сказав Навальний журналу Der Spiegel, передає Кореспондент

Російський політик наголосив, що не відчуває страху і має намір повернутися в Росію. “Моє завдання тепер – залишатися безстрашним. І в мене немає страху!” – сказав він. Згадуючи про момент отруєння, Навальний розповів: “Ти не відчуваєш жодного болю, але знаєш, що вмираєш”.

Нагадаємо, російському опозиціонеру стало зле 20 серпня на борту літака, що летів з Томська в Москву. Після екстреної посадки в Омську політика госпіталізували. 22 серпня Навального доставили для лікування в Берлін. Росіянин 19 діб перебував у штучній комі. 23 вересня Навального виписали з клініки Charité в Берліні.

Експерти спецлабораторії збройних сил Німеччини на прохання клініки Charité провели токсикологічний аналіз проб, узятих у Навального, і виявили в них сліди отрути “Новачок”. Згодом аналогічні висновки оприлюднили лабораторії в Швеції та Франції.

Реклама

Залишити коментар