Російський БПЛА пролетів критично близько від енергоблока Хмельницької АЕС

У понеділок, 28 жовтня, близько 06:00 російський шахед пролетів критично близько від одного з енергоблоків Хмельницької АЕС

Про це повідомляє НАЕК “Енергоатом”.

Як наголошують у компанії, із настанням осінньо-зимового періоду росіяни посилюють енергетичний терор українських АЕС та створюють нові ризики для безпечної експлуатації атомних об’єктів. 

“Ворог свідомо порушує принципи ядерної та радіаційної безпеки АЕС, вдаючись до відвертого тероризму. Це необхідно зупинити якнайшвидше, адже наслідки може відчути увесь континент”, – наголосив керівник Енергоатома Петро Котін. 

Він також додав, що в умовах війни Україна вимагає від світової спільноти адекватної реакції та рішучих дій для припинення терористичних атак на об’єкти критичної інфраструктури.

Увечері 27 жовтня російська окупаційна армія запустила по території України ударні БПЛА типу Shahed та керовані авіабомби. Харків зазнав двох атак, постраждали понад 20 людей, серед них – діти. Атака тривала упродовж всієї ночі та ранку 28 жовтня. Вибухи лунали також на Київщині, Хмельниччині й у Сумах.

Тим часом для Хмельниччини це була найдовша повітряна тривога від початку війни. Вона тривала 11 годин, а ППО вдалось знищити 10 ворожих БпЛА.

А на Рівненщині сили ППО знищили сім повітряних цілей ворога.

Реклама