У Селидовому російські військові ймовірно розстріляли двох цивільних жінок: Лубінець звернувся до ООН та МКЧХ

У Селидовому Донецької області російські військові, ймовірно, розстріляли двох цивільних жінок. Також окупанти обстріляли цивільний автомобіль та поранили людину. Омбудсмен Дмитро Лубінець скерував листи до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ)

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Зазначається, що 27 жовтня у декількох Telegram-каналах поширили інформацію про вбивства окупантами мирних жителів у Селидовому.

На оприлюдненому відео зафіксовано, як російські солдати, ймовірно, розстріляли з автоматичної зброї цивільний автомобіль. Під час атаки в салоні перебували двоє громадян, одного з них поранено.

Після цього на місце події прибули військові ЗСУ та, відтягнувши з лінії вогню постраждалого, надали йому першу медичну допомогу й евакуювали цивільних з-під обстрілу. Попередньо, це сталось 24 жовтня.

Крім того, за даними медіа, ворог розстріляв у місті двох жінок. У мережі повідомляють, що в районі приватного сектору, який практично не постраждав від активних бойових дій, лежать тіла загиблих цивільних.

Прокурори наголосили, що ці вбивства відбувалися, попередньо, вже після взяття під контроль цих територій росіянами.

Наразі прокуратура проводить слідчі та розшукові дії, направлені на встановлення всіх обставин подій та ідентифікацію жертв окупантів.

“Ймовірний розстріл двох жінок окупантами у Селидовому — це воєнний злочин! Сьогодні у соціальних мережах зʼявилася інформація, що росіяни ймовірно вбили мирних жителів у Селидовому. Якщо будуть доведені факти злочину — це не тільки порушення прав людини, це грубе порушення законів та звичаїв війни, Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. І винних потрібно притягнути до відповідальності” – написав уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, він негайно скерував листи до міжнародних організацій, зокрема, в ООН та МКЧХ. 

“РФ вчиняє злочини кожного дня в Україні! Агресора потрібно зупинити зараз! Злочинців потрібно покарати вже зараз!” – резюмував омбудсмен.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар