У Чернівцях затримали організаторів схеми незаконного переправлення чоловіків через кордон

“Бізнесмени” проводили з охочими уникнути мобілізації інструктаж, надавали геодані про знаходження автівки, на якій їх довезуть до кордону і вони зможуть його перетнути поза пунктом пропуску. Суми “послуг” коливалися від 5 500 до 9 500 євро з людини. Двох організаторів затримали та повідомили їм про підозр.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецький області Нацполіції, організував незаконну схему перетину кордону 38-річний чернівчанин. Він визначав вартість, місце та час для пішого переходу. Його 39-річний спільник підшукував “клієнтів” та надавав їм необхідну інформацію. Окрім того, за оперативними даними, найближчим часом і сам збирався в такий спосіб виїхати за межі країни.

22 жовтня поліцейські затримали організатора на території місцевого ринку, після отримання від чоловіка призовного віку частину від обумовленої суми. Його спільника затримали на одній з АСЗ, в авто якого знаходилося двоє «пасажирі

Слідчі слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області повідомили двом затримани про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України може згарожувати до девяти років позбавлення.

Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками Чернівецького прикордонного загону. Процесуальне керівництво – Чернівецька обласна прокуратура.

Реклама

Залишити коментар