У Вижницькому районі слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у невиконанні судового рішення

Правоохоронці з’ясували, що 27-річний буковинець систематично і умисно не виконував постанови суду, згідно яких його позбавили права керувати транспортними засобами. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування співробітники Вижницького районного відділу поліції встановили, що 27-річний житель Сторожинця не виконує рішення суду. Поліцейські з’ясували, що у грудні минулого року, відповідно до постанови Шевченківського районного суду міста Чернівці, буковинця було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Незважаючи на постанову суду, яка набрала законної сили, порушник знову продовжував керувати автомобілем та порушувати Правила дорожнього руху. Співробітники поліції у лютому, травні та липні цього року задокументували ще три адміністративні правопорушення за цією ж статтею КУпАП. Відповідно до судових рішень чоловіка було визнано винним у вчиненні адмінправопорушень та накладено стягнення у розмірі 51 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років.

Однак буковинець продовжив умисно не виконувати рішення суду. Так, 8 вересня, під час дії комендантської години, працівники групи реагування поліції Вижницького РВП в селі Лукавці зупинили чоловіка, який керував автомобілем “ВАЗ-21070”.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили буковинцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 382 (Невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Реклама