США вперше підтвердили, що війська КНДР перебувають на росії

Сполучені Штати мають докази, що північнокорейські війська перебувають на території росії, проте їхня мета Вашингтону поки що невідома. 

Про це заявив американський міністр оборони Ллойд Остін під час пресконференції в Римі, цитує Washington Post.

“Наші аналітики […] продовжують дивитися на це. Тепер ми бачимо докази того, що є північнокорейські війська, які вирушили до […] росії. Що саме вони роблять, ще невідомо. Але, так, є докази того, що в росії є війська КНДР”, — розповів він.

Тепер Сполучені Штати намагаються  визначити, навіщо Північна Корея розгорнула там свої війська. 

На думку міністра, якщо КНДР братиме участь у війні, то це «дуже-дуже серйозна проблема», яка матиме вплив не лише в Європі — це вплине й на події в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Водночас Остін припустив, що розгортання військ вказує на значні слабкості у військовій спроможності росії. 

Ще 19 жовтня у Пентагоні не могли підтвердити дані про відправлення солдатів із КНДР для війни проти України.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов підтвердив, що росія готує понад 11 тисяч військових із Північної Кореї для війни в Україні. Зараз вони проходять підготовку, а до бойових дій вони будуть готові вже з 1 листопада.

Це підтвердила і розвідка Південної Кореї. Там з’ясували, що нині солдати з КНДР перебувають на Близькому Сході. Там кажуть, що північнокорейцям видали російську військову форму та зброю російського виробництва, а також підроблені посвідчення жителів Якутії та Бурятії.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що Північна Корея постачає російській армії не тільки зброю, а й особовий склад. Згодом українська розвідка зафіксувала, що Північна Корея надає росії своїх людей і як робітників на заводи.

Реклама

Залишити коментар