Росіяни розстріляли двох полонених бійців ЗСУ поблизу Селидового на Донеччині

Офіс генерального прокурора розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розстрілу російськими військовими поблизу Селидового Донецької області двох полонених бійців Збройних сил України.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За оперативними даними, 18 жовтня 2024 року, о 14:38, представники Збройних сил російської федерації у Покровському районі на Донеччині захопили в полон двох українських військовослужбовців.

Російські військові, які штурмували лісопосадку поблизу міста Селидове, поклали беззбройних військовополонених долілиць й утримували їх у такому положенні, притискаючи ногами до землі. Через деякий час вони їх розстріляли впритул з автоматичної зброї.

В ОГП наголосили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України) здійснюють слідчі Головного управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях.

Реклама

Залишити коментар