Шахраї ошукали двох жительок Чернівецького району

Цього разу черговими жертвами шахраїв стали дві жительки Чернівецького району: 46-річну жінку ошукав псевдобанкір та заволодів майже 64 тисячами гривень, а у 32-річної буковинки невідома особа з рахунку перерахувала 11 тисяч гривень. Правоохоронці за обома фактами розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

18 жовтня, до відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького РУП звернулася 46-річна жителька Ставчанської громади із заявою про шахрайство. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонував нібито співробітник банку та під приводом підтвердження входу в кабінет онлайн-банкінгу, дізнався всі реквізити карткового рахунку жінки. Після чого буковинка отримала сповіщення про перерахування майже 64 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Цього ж дня до співробітників відділення поліції № 3 (м. Заставна) Чернівецького райуправління поліції надійшло повідомлення від 32-річної жительки села Задубрівка. Жінка розповіла, що невідома особа з її карткового рахунку перерахувала 11 тисяч гривень за онлайн-послуги.

За обома фактами шахрайства співробітники поліції розпочали кримінальні провадження за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Буковини закликають громадян:

* не розголошуйте конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків;

* не довійте незнайомцям;

* перевіряйте отриману інформацію;

* тримайте в секреті реквізити ваших банківських карток.

Будьте пильними, не дайте аферистам себе ошукати!

Реклама

Залишити коментар