До України з російського полону повернулися 95 людей

Координаційний штаб провів 58-й обмін військовополоненими. Додому повернулися ще 95 Захисників України.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський та Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

У результаті роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими за дорученням Президента України з ворожого полону сьогодні вдалося звільнити ще 95 українських Захисників.

Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані “вироки” судової системи країни-агресорки та були “засуджені”: 28 – до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора.

Висловлюємо також глибоку вдячність за допомогу та різнобічну підтримку в організації обміну Об’єднаним Арабським Еміратам, – заявили у штабі.

Серед звільнених з полону сьогодні нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони.

Серед звільнених 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів.

Чимало звільнених мають серйозні захворювання та наслідки важких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування.

Це 58-й за ліком обмін, організований Координаційним штабом. У результаті роботи з ворожої неволі визволено вже 3767 людей.

Реклама

Залишити коментар