За надання неправомірної вигоди поліцейським судитимуть буковинця: слідчі поліції завершили розслідування

Житель Кіцманської громади, нагадаємо: 3 жовтня, аби уникнути відповідальності за нетверезе водіння запропонував правоохоронцям гроші. Співробітники поліції скерували матеріали провадження з обвинувальним актом до суду. За спробу підкупу службових осіб чоловіку загрожує позбавлення волі терміном до чотирьох років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Того вечора співробітники групи реагування відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького РУП зупинили автомобіль “Mazda” з технічними несправностями, під керуванням 56-річного буковинця.

Спілкуючись з водієм, поліцейські помітили у нього явні ознаки сп’яніння та запропонували пройти тест на освідування. Чоловік відмовився та, щоб уникнути адмінвідповідальності, за керування автівкою в нетверезому стані, поклав кошти до службового автомобіля. На місце події прибула слідчо-оперативна група цього ж відділення, яка задокументувала правопорушення та вилучила неправомірні кошти у встановленому порядку.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Кіцманського відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом скерували до суду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар