Армія рф використовує довкілля як засіб ведення війни – Міноборони

росія використовує довкілля як засіб ведення війни, зазначив заступник начальника управління протимінної діяльності Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки полковник Євгеній Зубаревський, повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

“Після розмінування наші спеціалісти проводять на цих територіях дослідження для того, щоб визначити оптимальні методи повернення територій громад, лісів, лісосмуг і земель сільськогосподарського призначення до використання”, – розповів Зубаревський на науковій конференції «Відновлення земель та ґрунтів після розмінування».

Він наголосив, що “однією з головних проблем розмінування є постійний ризик нових обстрілів. Агресор застосовує касетні боєприпаси та міни, які можуть забруднити вже очищені території”.

“На деяких ділянках було виявлено 550 артилерійських пострілів, здійснених окупантами на один квадратний кілометр за добу. На таких територіях фахівці Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки знаходять залишки різноманітних небезпечних хімічних сполук, важких металів, інших продуктів розпаду вибухових речовин”, – додав представник управління екологічної безпеки Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки майор Владислав Дудар.

За його словами, “в окремих районах фіксується до 80 000 ворожих артилерійських пострілів на місяць. Також фахівці постійно аналізують якість ґрунтів на очищених ділянках”.

Відомо, що “наразі подібні дослідження проводяться у Миколаївській і Херсонській областях. Спеціалісти працюють над тим, щоб землевласники отримали способи швидко відновити пошкоджені території та оцінку витрат на відновлення земель”.

Реклама

Залишити коментар