Зеленський: Північна Корея надає росії не лише зброю, але й робітників для заводів

16 жовтня під час представлення Плану перемоги у Верховній Раді президент Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея постачає росії не лише зброю, але й людей, які мають працювати на російських заводах.

Про це йшлося у промові Зеленського у Верховній Раді.

“В коаліції злочинців разом із путіним станом на зараз уже є Північна Корея – родина Кім, яка тримає в рабстві більш ніж 20-мільйонну частину корейського народу. Наша розвідка фіксує не лише передачу зброї з Північної Кореї до росії, а й передачу людей. Це робітники для російських заводів – замість убитих на війні росіян. І особовий склад для російської армії”.

Зеленський підкреслив, що це участь вже другої держави у війні проти України на боці росії. 

“Кожен бачить допомогу іранського режиму для путіна так само як і співпрацю Китаю з росією. Попри заяви, Пекін утримується від справді серйозних, дієвих кроків для того, щоб зупинити путіна, зупинити агресію і порушення росією статуту ООН”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, 14 жовтня у своєму вечірньому зверненні Володимир Зеленський заявив про фактичне включення у війну Північної Кореї.

В Міністерстві оборони Південної Кореї 8 жовтня заявили, що Північна Корея, ймовірно, направить якусь частину своїх регулярних збройних сил в Україну на підтримку росії.

13 жовтня Зеленський заявив, що Північна Корея постачає росії не лише зброю, але й особовий склад до військових сил, і закликав партнерів посилити підтримку України.

Реклама

Залишити коментар