Поліціянти повідомили чернівчанину про підозру у підробленні посвідчення водія та використанні фальшивого документа

32-річний житель Чернівців замовив в Інтернеті фальшиве посвідчення водія та використовував його під час керування автомобілем. За вчинене чоловіку загрожує до двох років обмеження волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Наприкінці вересня, під час складання протоколу про дорожньо-транспортну пригоду без потерпілих, 32-річний місцевий житель надав патрульним поліцейським посвідчення водія, яке мало явні ознаки підробки.

На місце інциденту прибула слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції, яка задокументувала правопорушення та вилучила сумнівний документ.

Проводячи досудове розслідування, співробітники поліції з’ясували, що чоловік у травні цього року домовився, із невстановленою на теперішній час особою, про виготовлення водійського посвідчення та надав свої документи і фотокартки. Надалі, за гроші отримав підроблене посвідчення водія видане на його ім’я та використовував його під час керування автомобілем.

Відповідно до висновку експерта, вказане водійське посвідчення не відповідає встановленому зразку аналогічного бланку оригінального документа, що перебуває в офіційному обігу на території України.

Наразі під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури дізнавачі поліції повідомили порушнику про підозру у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч. 5 ст. 27 (Види співучасників) та ч. 1 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар