Чернівецька область серед регіонів, де збито ударні БПЛА під час масованої атаки

У ніч з 15 на 16 жовтня 2024 року (з 19:00 до 07:00) ворог здійснив удари по території України, використавши зенітну керовану ракету С-300/400 по Донеччині, керовану авіаційну ракету Х-59 по Чернігівщині з повітряного простору Курської області, а також 136 ударних безпілотників (райони запусків: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ, рф).

Про це повідомляють Повітряні Сили ЗС України.

Для відбиття нападу були залучені авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 07:00 збито 51 ворожий БПЛА в Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Харківській, Житомирській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

Внаслідок активних дій підрозділів РЕБ 60 російських безпілотників втрачено локаційно у різних регіонах України, інформація ще уточнюється. Понад 20 БПЛА залишаються в повітряному просторі України, бойова робота триває. Крім того, два ворожі безпілотники повернулися назад у напрямку рф.

До слова, у Чернівецькій області повітряна тривога була оголошена

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар