Поліціянти повідомили буковинцю про підозру у сприянні перевезення людей мобілізаційного віку за кордон

Житель Красноїльська сприяв у перевезенні людей мобілізаційного віку за кордон. Незаконну діяльність припинили співробітники Слідчого Управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами з Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ, військової контррозвідки СБУ та Держприкордонслужби.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що за 6 тисяч євро 34-річний фігурант намагався допомогти військовозобов’язаному перетнути державний кордон. До цього залучив ще двох осіб. 

11 жовтня поліціянти затримали порушника у Красноїльську в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

6 тисяч євро за перетин державного кодону чоловіком у період дії воєнного стану: слідчі поліції повідомили буковинцю про підозру
6 тисяч євро за перетин державного кодону чоловіком у період дії воєнного стану: слідчі поліції повідомили буковинцю про підозру

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад 240 тисяч гривень.

Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім цього, правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення. 

Реклама

Залишити коментар