На Буковині викрито державного виконавця якого підозрюють у зловживанні впливом

Злочинну діяльність посадовця, який використовував свої службові повноваження у злочинних цілях, викрили та задокументували співробітники Чернівецького райуправління поліції за оперативного супроводу працівників обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та колег Управління Служби безпеки України. За вчинення кримінального правопорушення підозрюваному загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура та ГУНП у Чернівецькій області.

Під час проведення досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 49-річний чернівчанин, перебуваючи на посаді державного виконавця, налагодив схему нелегального отримання коштів. Зловживаючи службовим становищем, фігурант обіцяв боржникам за гроші повпливати на колег, щоб на певний термін закрити виконавчі провадження та зняти їх з реєстру боржника.

У жовтні цього року правоохоронці задокументували один із фактів протиправної діяльності фігуранта. Державний виконавець вимагав у буковинки неправомірну вигоду у сумі 38 тисяч гривень за закриття виконавчих проваджень відносно її знайомого.

Неправомірні кошти він одержав на банківський рахунок.

Після отримання хабаря правоохоронці затримали посадовця у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

За місцем роботи і в транспортному засобі, правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких виявили та вилучили: кошти, мобільні телефони, банківські картки, флеш накопичувачі та виконавчі провадження.

Наразі слідчі Чернівецького районного управління поліції повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька окружна прокуратура.

Суд обрав затриманому запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Досудове розслідування триває.

Реклама

Залишити коментар