У Чернівецькій області четверо місцевих жителів стали жертвами шахрайства

Співробітники поліції Чернівецької області закликають громадян не довіряти незнайомим співрозмовникам, не переходити за підозрілими посиланнями, не розголошувати конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

З повідомленням про шахрайство 4 жовтня до відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції звернувся 47-річний місцевий житель. Чоловік розповів поліціянтам, що йому зателефонував невідомий, який повідомив про заблокування банківського рахунку. Заявник повірив незнайомцю та надав тризначний код з SMS-повідомлення. В результаті чого з його рахунку аферисти перерахували майже 68 тисяч гривень.

Також цього дня, у шахрайську пастку потрапила 35-річна жителька села Сергії. Як повідомила жінка співробітникам відділення поліції № 1 (Путила) Вижницького РВП, що побачила оголошення в мобільному застосунку про надання грошової допомоги. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням та, заповнюючи анкету, ввела конфіденційну інформацію про її банківську картку. Після чого з її рахунку було перераховано на невідомий рахунок понад 35 тисяч гривень.

Ще однією жертвою аналогічної шахрайської схеми стала 26-річна жителька села Молниця. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням про нібито отримання соціальної виплати та ввела реквізити банківської картки. Внаслідок чого з її кредитного рахунку шістьма транзакціями аферисти перерахували 69 тисяч гривень.

Крім цього, 38-річна жителька міста Новоселиця теж звернулася до правоохоронців із заявою про шахрайство. Жінка повідомила, що невідома особа незаконно заволоділа понад 23 тисячами гривень з її банківського рахунку.

За вказаними фактами дізнавачі та слідчі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти вкотре закликають громадян дотримуватись правил онлайн-безпеки. А також наголошують:

  • не довіряйте не перевіреній інформації;
  • не переходьте за підозрілими посиланнями;
  • не вводьте та не розголошуйте конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки;

Будьте пильними та не дайте шахраям себе ошукати!

Реклама

Залишити коментар