На Вижниччині за незаконне видобування корисних копалин судитимуть чоловіка

Поліцейські зібрали беззаперечні докази нелегального видобутку гравію 32-річним жителем Вашківецької громади з русла річки Черемош в адміністративних межах села Слобода-Банилів. Санкція статті передбачає покарання у виді: штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі терміном до трьох років, або позбавлення волі на той самий термін. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

10 вересня співробітники Вижницького райвідділу поліції спільно з працівниками Управління СБУ в Чернівецькій області викрили чоловіка, який видобував гравійно-піщану суміш.

Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що 32-річний житель села Карапчів за допомогою спецтехніки видобував корисні копалини та завантажував їх на автомобілі «КАМАЗ» та «УРАЛ» з метою подальшого транспортування. Відповідних документів для законного здійснення такої діяльності фігурант не мав.

Згідно з висновками судових експертиз зразки ґрунту, що були вилучені з транспортних засобів та скеровані на дослідження є піщано-гравійною сумішшю.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури скерували матеріали провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Буковинцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України, тобто незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Реклама

Залишити коментар