На Буковині судитимуть чоловіка, обвинуваченого у псевдозамінуванні райуправління поліції

Правоохоронці зібрали обґрунтовані докази вчинення жителем Кельменців завідомо неправдивого повідомлення до поліції про те що поблизу будівлі одного з підрозділів правоохоронних органів закладено боєприпаси і незабаром станеться вибух. Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували матеріали провадження з обвинувальним актом до суду.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

21 серпня на спецлінію «102» надійшов дзвінок від невідомого, який повідомив, що неподалік будівлі райуправління поліції закладено гранати та ймовірно скоро станеться вибух.

Для перевірки правдивості отриманої інформації, негайно на місце виїхали слідчо-оперативна група Чернівецького РУП, вибухотехніки, кінологи, співробітники ГУ ДСНС в Чернівецькій області і бригада швидкої медичної допомоги. Поліціянти провели евакуацію людей та заходи з пошуку можливого вибухового пристрою. Правоохоронці ретельно обстежили територію та не виявили вибухонебезпечних предметів чи інших небезпечних речовин.

У результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів, співробітники поліції встановили особу та місцеперебування псевдомінера. Ним виявився 23-річний житель Кельменців.

Правоохоронці встановили, що буковинець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зателефонував на спецлінію «102» та навмисно повідомив відомості, що не відповідають дійсності. Чоловік своїми діями порушив звичайний ритм життя громадян, які перебували у будівлі та дестабілізував діяльність роботи спецслужб.

Слідчі Дністровського райвідділу поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом скерували для розгляду до суду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. За скоєне фігуранту загрожує до восьми років ув’язнення.

Реклама

Залишити коментар