Судитимуть чернівчанина, який обвинувачується у вчиненні хуліганства та незаконному придбанні і зберіганні вогнепальної зброї

Слідчі поліції зібрали обґрунтовані докази протиправних дій 59-річного жителя Чернівців, який у квітні цього року з вікна квартири здійснив постріл із пістолета у напрямку двох чоловіків, а надалі вийшов у двір та вистрелив ще декілька разів. Поліціянти за цим фактом завершили досудове розслідування та скерували матеріали провадження до суду для розгляду. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування співробітники Чернівецького районного управління поліції встановили, що увечері 18 квітня 59-річний житель обласного центру, перебуваючи вдома, відчинив вікно та протиправно, з хуліганських спонукань, вистрелив із пістолета, спорядженого набоями не смертельної дії, в бік двох сусідів. Надалі, вийшов у двір будинку та, продовжуючи грубо порушувати громадський порядок, здійснив ще декілька пострілів у напрямку чоловіків.

Згідно із проведеною експертизою, наданий на дослідження пістолет є гладкоствольною вогнепальною зброєю, виготовлений шляхом перероблення стартового пістолета.

Правоохоронці з’ясували, що чернівчанин незаконно придбав та зберігав, без відповідних дозвільних документів, вогнепальну зброю.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували матеріали провадження з обвинувальним актом відносно порушника до суду. Чернівчанину інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар