Освітянці з Херсонщини повідомлено про підозру за впровадження в освітній процес стандартів рф

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури вчительці ліцею на Херсонщині повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Громадянці обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За даними слідства, у липні 2022 року освітянка пішла на співпрацю з ворогом та добровільно обійняла посаду вчительки російської мови та літератури молодших класів у ліцеї тимчасово окупованої Білозерської територіальної громади Херсонської області.

Під егідою окупантів вона впроваджувала у навчальному закладі стандарти освіти рф, приймала участь в агітаційних заходах серед батьків, закликаючи підтримати інтеграцію школи в освітню систему рф.

Одразу після звільнення частини окупованої Херсонщини, жінка переїхала на підконтрольну Україні територію та стала на облік у Вінницькій області як внутрішньо-переміщена особа, отримуючи пенсію та виплати від держави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБ України у Вінницькій області.

Реклама

Залишити коментар