Впродовж доби шахраї ошукали двох буковинців на суму понад 73 тисячі гривень

Цього разу аферисти заволоділи коштами жителів Чернівецького району під приводом надання послуг брокера та додаткового заробітку в інтернеті. Співробітники поліції вкотре наголошують громадянам не довіряти незнайомцям та в жодному випадку не перераховувати гроші на їхні банківські рахунки.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 28 вересня, до відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) ЧРУП із заявою про шахрайство звернувся 42-річний житель с. Ошихліби. Заявник розповів поліцейським, що в одній із соцмереж побачив оголошення про продаж автомобіля з-за кордону. Чоловік звʼязався з автором оголошення, який розповів йому про умови покупки та доставки бажаної автівки.

Увійшовши в довіру до буковинця, невідомий наполіг на оплаті брокерських послуг та оформленні документів для транспортування автомобіля. Чоловік довірився незнайомцю та перерахував на невідомий рахунок понад 63 тисячі гривень. Однак, після переказу коштів зв’язок з псевдопродавцем обірвався.

Також цього дня жертвою шахраїв став 88-річний житель с. Шипинці. Чоловік розповів поліцейським, що під приводом надання заробітку на онлайн-торгах невідома особа заволоділа його коштами. Заявник власноруч перерахував 10 тисяч гривень на рахунок вказаний нібито «роботодавцем».

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар