Минулої доби шахраї ошукали громадян на суму 136 тисяч гривень

Цього разу аферисти незаконно заволоділи коштами 24-річної киянки та 33-річної буковинки. Під приводом продажу товарів в інтернеті та відправлення подарунку із закордону шахраям вдалося виманити у заявниць 136 тисяч гривень. Співробітники поліції Чернівецької області вкотре закликають громадян не довіряти незнайомцям та в жодному випадку не перераховувати кошти та їхні рахунки. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 26 вересня, із заявою про шахрайські дії до Чернівецького районного управління поліції звернулася жителька столиці. Заявниця розповіла поліцейським, що в одній із соцмереж знайшла оголошення про продаж фотокамери і перерахувала на рахунок нібито продавця 24 550 гривень передоплати. Однак замовлення киянка не отримала, а зв’язок з недобросовісним продавцем обірвався.

Ще однією жертвою інтернет-аферистів стала жителька Вижницького району. Жінка розповіла правоохоронцям, що іноземець, з яким вона спілкувалася в одному із месенджерів, під приводом відправлення подарунку заволодів її 111 555 гривнями. Жінка самостійно перерахувала кошти на банківський рахунок шахрая.

За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції Буковини внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар