На Буковині правоохоронці затримали організатора незаконного трансферу через кордон

Поліціянти викрили та задокументували протиправні дії «бізнесмена», під час отримання коштів за нелегальне переправлення до Румунії від військовозобов’язаного чоловіка. Слідчі поліції наразі повідомили зловмиснику про підозру. Відповідно до санкції статті йому загрожує позбавлення волі терміном від семи до дев’яти років з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Схему нелегального бізнесу 51-річного жителя Чернівців задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та колегами з СБУ.

7000 доларів за перетин кордону: на буковині правоохоронці затримали організатора незаконного трансферу

Правоохоронці встановили, що зловмисник організував незаконний канал переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Фігурант підшукав охочих потрапити до сусідньої країни та під час неодноразових зустрічей, надав план і вказівки перетину. За «квиток» до Республіки Румунія брав 7000 доларів США.

7000 доларів за перетин кордону: на буковині правоохоронці затримали організатора незаконного трансферу

23 вересня, під час чергової зустрічі, отримавши від «туриста» вище вказану суму коштів, організатора трансферу правоохоронці затримали в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Під час проведення обшуку транспортного засобу, поліціянти вилучили кошти, отримані від протиправної діяльності, мобільний телефон, чорнові записи та інші речові докази.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Суд задовольнив клопотання правоохоронців та обрав чоловіку запобіжний захід – тримання під вартою.

Поліціянти встановлюють причетність інших осіб до функціонування каналу незаконного переправлення за кордон.

Реклама

Залишити коментар