Упродовж минулої доби троє буковинців стали жертвами шахрайства

Співробітники поліції Чернівецької області вкотре закликають кожного бути свідомими та обачними, не довіряти незнайомим співрозмовникам, не переходити за підозрілими посиланнями, не розголошувати конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки та не перераховувати гроші під час онлайн-шопінгу.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

З повідомленням про шахрайство 23 вересня до відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції звернулася 50-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що напередодні їй зателефонував «працівник банку» та повідомив, що її рахунок заблоковано. Заявниця повірила незнайомцю та, виконуючи його вказівки, надала доступ до її онлайн-банкінгу. В результаті чого з її рахунку аферисти перерахували понад 61 тисячу гривень.

Також цього дня, у шахрайську пастку потрапила 41-річна жителька Сторожинця. Як повідомила жінка співробітникам відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького РУП, що побачила оголошення в мобільному застосунку про надання грошової допомоги. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням та, заповнюючи анкету, ввела конфіденційну інформацію про її банківську картку. Після чого з її рахунку було перераховано на невідомий рахунок 12 тисяч гривень.

Ще однією жертвою аферистів став 20-річний житель Хотинської громади. Заявник розповів працівникам відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського РПУ, що під час покупки мобільного телефону його ошукав недобросовісний продавець. Хлопець перерахував 7000 гривень в якості завдатку, але смартфон так і не отримав.

За вказаними фактами дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар