Кремль готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України – очільник МЗС

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга поінформував Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про підготовку росією ударів по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими.

Про це Сибіга написав у мережі Х.

“За даними української розвідки, Кремль готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими. Зокрема йдеться про відкриті розподільчі пристрої атомних станцій та підстанції передачі, які є критичними для безпечної роботи атомної енергетики”, – зазначив Сибіга.

За словами міністра, ураження цих об’єктів створює високий ризик ядерного інциденту, який матиме глобальні наслідки. Відповідну інформацію українські спецслужби вже передали партнерам. Про це Сибіга поінформував також МАГАТЕ.

“Росія – єдина країна, що захопила атомну станцію в Європі, шантажуючи світ. Українська Формула Миру містить пункт про забезпечення радіаційної і ядерної безпеки. Ми закликаємо всі міжнародні організації і держави, які поважають Статут ООН, запобігти сценарію країни-терориста”, – закликав Сибіга.

Він висловив вдячність МАГАТЕ за рішення про розширення місій на низці енергетичних обʼєктів України.

“Просимо Агенцію, країни-партнери та інші організації якнайшвидше реалізувати домовленості. Закликаємо також забезпечити постійну розширену присутність місій на всіх відповідних обʼєктах”, – підкреслив Сибіга.

Реклама

Залишити коментар