У Чернівецькій області поліціянти задокументували надання хабаря правоохоронцям

Кермувальниця, аби уникнути відповідальності за нетверезе водіння, запропонувала правоохоронцям гроші. За спробу підкупу службових осіб жінці загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час патрулювання території обслуговування співробітники групи реагування поліції Дністровського райвідділу поліції, за порушення Правил дорожнього руху, зупинили автомобіль «Mercedes-Benz Vito», під керуванням 28-річної буковинки.

Спілкуючись з водійкою, поліціянти помітили у неї явні ознаки сп’яніння та запропонували пройти тест на освідування. Жінка усвідомлюючи, що їй загрожує адміністративна відповідальність запропонувала поліціянтам неправомірну вигоду.

Правоохоронці попередили буковинку про кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством за такі дії, однак кермувальниця поклала кошти до службового автомобіля. На місце події прибула слідчо-оперативна група, яка задокументувала протиправні дії жінки та вилучила неправомірні кошти у встановленому порядку.

Поліціянти склали на кермувальницю адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції внесли відомості про вказане кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Реклама

Залишити коментар