В Італії з’явилися сотні плакатів з гаслом «росія нам не ворог»

В італійських містах з’явилися сотні плакатів із гаслом «росія нам не ворог» і зображенням рукостискання в кольорах італійського та російського прапорів.

Про це повідомляє CNN.

На деяких плакатах також є напис: “Досить грошей на зброю для України та Ізраїлю. Ми хочемо миру. Ми відкидаємо війну”. 

Вивіски вперше з’явилися на півночі Італії в червні, а потім їх помітили у Вероні, Модені, Пармі, Пізі та кількох містах південної області Калабрія. 

Офіційна реакція на плакати відрізняється в різних регіонах. У деяких містах їх зняли посадовці, а в інших залишили до закінчення терміну оплати. У Римі плакати викликали обурення мерії, оскільки вони містили назву й офіційний символ міста. Місцева поліція наказала видалити всі вивіски.

Посольство України в Римі звернулось до муніципалітету Риму з проханням переглянути дозвіл на плакати.

“Ми глибоко стурбовані зухвалістю російської пропаганди у Вічному місті… Плакати мають чітку мету — реабілітувати імідж держави-агресора”, — йдеться в повідомленні посольства у соціальній мережі Х.

Відповідальність за кампанію взяла на себе група Sovranita Popolare. Організація процитувала статтю італійської конституції, в якій йдеться, що “Італія відкидає війну як інструмент агресії проти свободи інших народів і як засіб вирішення міжнародних суперечок”. 

“Протягом двох років італійські “розпалювачі війни” розпалювали русофобію, почуття ненависті до російського народу, культури й мистецтва”, — заявили у Sovranita Popolare.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар