У КНР відреагували на критику Зеленського щодо мирного плану Бразилії та Китаю

У Міністерстві закордонних справ Китаю відреагували на слова президента Володимира Зеленського, який назвав «деструктивним» мирний план КНР та Бразилії. У відомстві наголосили, що й надалі сприятимуть проведенню мирних перемовин.

Про це на своєму брифінгу заявила речниця МЗС Китаю Мао Нін.

Вона нагадала, що Китай та Бразилія висунули 6 умов для «деескалації» ситуації, та наголосила, що цю ініціативу підтримали 110 держав світу.

“Щодо кризи в Україні, зокрема щодо шести спільних домовленостей, Китай підтримує тісний зв’язок з Україною. Китай і надалі сприятиме мирним переговорам і відіграватиме конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи”, — заявила Мао Нін.

Нагадаємо, у нещодавньому інтерв’ю президент України Володимир Зеленський розкритикував пропозицію врегулювання російсько-української війни, яку висунули Бразилія та Китай. Глава держави вважає таку ідею деструктивною політичною заявою, щодо якої не консультувалися з Києвом.

23 травня уряди Бразилії та Китаю уклали угоду про врегулювання війни між росією та Україною, виступаючи за політичні переговори для досягнення миру, передавало CNN Brasil. Країни також просили підтримки міжнародної спільноти.

У своєму плані Китай і Бразилія пропонували нерозширення площі ведення бойових дій, недопущення ескалації та «ненагнітання ситуації будь-якою стороною».

Згодом китайське Міністерство закордонних справ заявило, що його спільний із Бразилією план схвально оцінили понад 110 країн.

Реклама