Троє жителів Буковини потрапили у пастки шахраїв

Цього разу аферисти ошукали жительку Вижниччини, використовуючи схему “Ваш родич в біді”. Чернівчанин втратив гроші під час покупки онлайн, а з банківського рахунку буковинки аферисти перерахували 10 тисяч гривень. Правоохоронці розслідують обставини вчинених правопорушень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 10 вересня, до співробітників відділення № 1 (Путила) Вижницького районного відділу поліції звернулася 50-річна жителька села Верхній Яловець і повідомила, що її ошукали шахраї. Як з’ясувалося, до заявниці зателефонував невідомий, який представився слідчим. Псевдоправоохоронець запевнив, що її син вчинив злочин та йому загрожує кримінальна відповідальність.

В подальшому співрозмовник запропонував «вирішити питання» за допомогою грошей. Буковинка перерахувала аферисту 46 тисяч гривень. Після переказу коштів невідомий гарантував, що “проблема залагоджена”. Лише за деякий час жінка зрозуміла, що насправді спілкувалася з шахраєм.

Цього ж дня із заявою про шахрайство до Чернівецького райуправління поліції звернувся 19-річний місцевий житель. Парубок розповів поліцейським, що хотів придбати мотоцикл, оголошення про продаж якого побачив в інтернеті. Хлопець перерахував майже 23 тисячі гривень завдатку за транспортний засіб, однак досі його так і не отримав, а зв’язок з «продавцем» обірвався.

Ще однією жертвою аферистів стала 54-річна жителька села Черепківці. Жінка повідомила співробітникам відділення поліції № 5 (Глибока) Чернівецького РУП, що невідомі особи з її банківського рахунку перерахували 10 тисяч гривень.

За всіма фактами незаконного заволодіння коштами буковинців поліцейські розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар