Четверо буковинців потерпіли від шахрайський дій

Використовуючи різні шахрайські схеми, аферисти незаконно заволоділи понад 43 тисячами гривень довірливих громадян. Правоохоронці застерігають кожного бути обачними, не довіряти незнайомцям та неперевіреній інформації, а також не переходити за підозрілими посиланнями.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

9 вересня з повідомленням про шахрайство до Чернівецького райуправління поліції звернулася 65-річна місцева жителька. Заявниця розповіла поліціянтам, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Псевдобанкір, під приводом захисту коштів, дізнався персональні дані заявниці та перерахував з банківського рахунку чернівчанки 8000 гривень.

Ще одна буковинка потрапила у шахрайську пастку під час отримання «соціальної допомоги». Ця шахрайська схема вже досить відома: аферисти надсилають повідомлення про фінансову виплату від організацій з посиланням для заповнення анкети. Громадяни, переходячи за фішинговим посиланням, вводять інформацію про свої банківські картки і таким чином дають доступ шахраям до рахунків, у результаті чого привласнюють їхні гроші. Саме так, 61-річна жителька села Іванківці позбулася майже 19 тисяч гривень.

Також цього дня, недобросовісний продавець виманив у 20-річного жителя села Бернове Дністровського району 8100 гривень. Заявник хотів придбати автомобіль та власноруч перерахував вище вказану суму, як завдаток, а надалі «продавець» заблокував буковинця та видалив їхнє листування.

Крім цього, від шахрайських дій потерпіла 33-річна жителька села Киселиці Вижницького району. Заявниця розповіла співробітникам поліції, що з її банківської картки невідомі особи перерахували понад 8000 гривень.

За вказаними фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти закликають громадян:

• не довіряти неперевіреній інформації;

• не перераховувати гроші на невідомі рахунки;

• не переходити за підозрілими посиланнями;

• не вводити конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки на невідомих сайтах.

Будьте пильними та не дайте шахраям себе ошукати!

Реклама

Залишити коментар