На Буковині правоохоронці ліквідували черговий канал незаконного переправлення чоловіків за кордон

Зловмисники за гроші допомагали чоловікам, які підлягають мобілізації, перетнути кордон до сусідньої держави поза офіційними пунктами пропуску. Наразі слідчі поліції повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За вчинене їм загрожує до дев’яти років ув’язнення. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протиправну діяльність двох жителів Буковини викрили та задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП Чернівецького області спільно із працівниками 31 прикордонного загону, оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та колегами Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Під час проведення досудового розслідування поліціянти з’ясували, що 48-річний житель Чернівців організував схему нелегального трансферу за кордон та долучив до злочинної діяльності 53-річного спільника.

Відтак, маючи намір незаконно збагатитися, фігуранти підшукували військовозобов’язаних чоловіків, охочих виїхати за межі держави та намагалися на автомобілі переправити їх до Республіки Румунія поза офіційним пунктом пропуску. Послуги нелегального трансферу коштували 10 000 євро за кожного.

Неподалік лінії розмежування державного кордону України та Румунії правоохоронці викрили організатора та виконавця, які допомагали «клієнтам» нелегально покинути територію України.

10 тисяч євро за квиток в Румунію: на Буковині правоохоронці ліквідували черговий канал незаконного переправлення чоловіків за кордон

Поліціянти затримали обох фігурантів в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі співробітники Слідчого управління ГУНП під процесуальним керівництвом під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

За клопотанням слідчих поліції суд обрав чоловікам запобіжні заходи. Одному із фігурантів – тримання під вартою, а іншому – цілодобовий домашній арешт.

10 тисяч євро за квиток в Румунію: на Буковині правоохоронці ліквідували черговий канал незаконного переправлення чоловіків за кордон

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності інших осіб до каналу нелегальної міграції.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Реклама

Залишити коментар