Кабмін призначив тимчасового очільника Мінреінтеграції замість Верещук

Кабінет міністрів призначив Анатолія Стельмаха виконувачем обовʼязків міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, повідомляє 6 вересня представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Із січня 2022 року Стельмах був заступником міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Раніше він був офіцером пресцентру Сухопутних військ та Міноборони.

5 вересня депутати з другої спроби проголосували за звільнення віцепремʼєр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

За даними голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, з уряду Ірина Верещук перейде до Офісу президента, де працювати профільною заступницею керівника ОП.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 вересня призначила низку нових очільників міністерств: МЗС, Мінстратегпрому, Міндовкілля, Міністерства молоді та спорту, Мінагрополітики, Мінкульту, Мінветеранів та Мінінфраструктури.

Від початку повномасштабної війни в Україні це наймасовіше звільнення міністрів. Президент Володимир Зеленський пояснює це тим, що владні посади потребують «нової енергії».

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар