За минулу добу шахраї виманили у буковинців понад 55 тисяч гривень

П’ятеро заявників стали жертвами шахрайських дій невідомих осіб протягом 3 вересня цього року. Використовуючи різні схеми виманювання грошей, фігуранти заволоділи персональними даними та реквізитами банківських рахунків, з яких було знято загалом 55 700 гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Зокрема, 19-річний чернівчанин натрапив в Інтернеті на оголошення про надання фінансової допомоги, перейшов за запропонованим посиланням  і самостійно вніс свої персональні дані. Відтак – з його рахунку невідомі зняли 5 200 гривень.

За такою ж шахрайською схемою своїх грошей позбулася 61-річна чернівчанка. Жінка також надіялася на отримання соціальних виплат, натомість шахраї заволоділи її 4 тисячами гривень.

20-річний житель обласного центру під приводом оформлення кредиту в Інтернеті самостійно підтвердив переказ 15 000 гривень зі своєї картки невідомій особі.

Цього ж дня 48-річна жителька Глибоки, використовуючи електронно-обчислювальну техніку, перерахувала 6 500 гривень незнайомцю.

До 55-річної жительки с. Горішні Шерівці зателефонував нібито працівник банку і під приводом розблокування картки дізнався персональні дані заявниці. Після цього з її рахунку було знято 25 000 гривень.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Загальна сума коштів, які виманили шахраї у буковинців протягом минулої доби – понад 55 тисяч гривень. 

Тривають досудові розслідування. 

Реклама

Залишити коментар