путін прибув до Монголії: країну просили арештувати його

Російський диктатор владімір путін прибув до Монголії з офіційним візитом.

Про це повідомляє російське пропагандистське видання “РИА Новости”.

Повідомляється, що глава Кремля “візьме участь в урочистостях, присвячених 85-річчю спільної перемоги радянських і монгольських Збройних сил на Халхін-Голі”.

Крім того, сторони проведуть переговори у вузькому і розширеному складах.

“Володимир Путін і президент Монголії Ухнагійн Хурелсух обміняються думками з актуальних міжнародних і регіональних проблем, а також обговорять перспективи подальшого розвитку двосторонніх відносин всеосяжного стратегічного партнерства”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначали у пресслужбі Кремля, за підсумками переговорів планується підписання двосторонніх документів.

Міністерство закордонних справ України закликало Монголію виконати зобов’язання за Римським статутом Міжнародного кримінального суду та арештувати лідера рф владіміра путіна, під час його візиту до країни.

Прессекретар правителя росії дмітрій пєсков заявив, що у Кремлі не переймаються з приводу поїздки путіна в Монголію, яка визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду.

У Міжнародному кримінальному суді зазначили, що Монголія як держава – учасниця Римського статуту МКС зобов’язана заарештувати владіміра путіна, на якого видали ордер на арешт за участь у викраденні українських дітей.

Євросоюз також нагадав Монголії, що вона зобов’язана арештувати Путіна через ордер МКС.

Реклама

Залишити коментар