Лісовий назвав умову, за якої зарплати вчителів можуть зрости до 24 тисяч грн

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий заявив, що середня зарплата вчителя в Україні становить близько 12 тисяч гривень, тоді як, відповідно до Закону про освіту, вона мала б зрости до 24 тисяч гривень.

Про це він повідомив в інтерв’ю для BBC.

“Це точно не та зарплата, яку я як міністр, і я як громадянин, і я як батько, хотів би, щоб отримував вчитель”, – зазначив Лісовий.

На питання про перспективи підвищення зарплат вчителів до обіцяних трьох прожиткових мінімумів (близько 24 тисяч гривень), Лісовий відповів, що це стане можливим лише за умови наявності додаткових 50-60 мільярдів гривень у бюджеті.

“Я не буду на камеру озвучувати видатки на оборону, але цих місячних видатків вистачить для того, щоб підняти заробітну плату усім вчителям на рік”, – заявив він.

Лісовий звернув увагу на стан педагогів-дошкільників, яких він назвав “соціально маргіналізованими” через надзвичайно низьку зарплату в 6 тисяч гривень.

“Їм доплачують до мінімуму, розумієте? І це неприйнятно”, – підкреслив міністр.

Міністр підтвердив, що в країні спостерігається значний дефіцит кадрів у сфері освіти, особливо серед вчителів інформатики, математики та англійської мови.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар