Головна профспілка Ізраїлю оголосила страйк 2 вересня

Голова профспілки “Гістадрут” Арнон Бар-Давид оголосив про загальнонаціональний страйк, який розпочнеться 2 вересня о 06:00, на знак протесту проти нездатності уряду звільнити заручників, що утримуються в Газі

Про це повідомляє The Times of Israel.

Страйк, як планується, триватиме один день. Бар-Давид заявив, що рішення про подальші дії після понеділка будуть прийняті пізніше.

“У тунелях Гази вбивають євреїв. Це неможливо зрозуміти і необхідно зупинити”, – заявив він на пресконференції після зустрічі з Форумом заручників і зниклих безвісти сімей в Тель-Авіві.

Бар-Давид вважає, що переговори застрягли через “політичні міркування”. 

“Ми отримуємо мішки для трупів замість угоди. Я прийшов до висновку, що тільки наше втручання може зрушити з місця тих, кого потрібно зрушити з місця, – заявив він.

Бар-Давид закликає громадян Ізраїлю вийти на вулиці сьогодні і завтра, аби долучитись до загальнонаціонального страйку.

Раніше Форум сімей заручників і зниклих безвісти закликав громадськість “приєднатися до масової демонстрації, вимагаючи повного закриття країни” і звернувся до впливового Гістадрута із закликом організувати масовий страйк у понеділок. Його заклик підтримав Ізраїльський бізнес-форум, який представляє більшість працівників приватного сектору з 200 найбільших компаній країни, а також лідер опозиції Яір Лапід.

Муніципалітети Тель-Авіва, Кфар-Саби і Гіватаїма оголосили, що завтра приєднаються до загальнонаціонального страйку на підтримку сімей заручників.

Реклама

Залишити коментар