Чернівецькі поліцейські оперативно встановили псевдозамінувальника

Житель Кельменців зателефонував до поліції та повідомив, що поблизу будівлі одного з підрозділів правоохоронних органів закладено боєприпаси і незабаром станеться вибух. Наразі слідчі поліції вже повідомили чоловіку про підозру у вчиненні вказаного злочину.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

21 серпня на спецлінію «102» надійшов дзвінок від невідомого, який повідомив, що неподалік будівлі райуправління поліції закладено гранати та ймовірно скоро станеться вибух.

Реагуючи на повідомлення, слідчо-оперативна група Чернівецького РУП, вибухотехніки та кінологи ретельно обстежили територію: вибухонебезпечних предметів чи інших небезпечних речовин не виявили.

У результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів, співробітники поліції встановили особу та місцезнаходження псевдомінера. Ним виявився 23-річний житель Кельменців.

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та вилучили у нього мобільний телефон, з якого здійснювався дзвінок.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України, а саме завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками за кваліфікуючими ознаками: якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури. Досудове розслідування триває.

За вчинення злочину фігуранту загрожує до восьми років ув’язнення.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар