У Чернівцях зіграє відомий органний музикант Жан-Марі Леруа

Двадцять п’ятий ювілейний концерт у Чернівцях – великого Патріота і Друга України, головного органіста церкви Нотр-Дам де Назарет у Парижі, професора, диригента, композитора Жана-Марі Леруа – відбудеться у День Незалежності України, на VII фестивалі органної і камерної музики “INVICTUS/НЕСКОРЕНІ”.

Про це повідомляє Чернівецький органний зал.

Понад 80 концертів зіграв в Україні Жан-Марі Леруа, – багато із них – благодійні, на підтримку ЗСУ. Виступає завжди в українських вишиванках, одну з яких отримав в подарунок від Чернівецької обласної філармонії.

“Виступаючи у вишитих сорочках, я хочу підкреслити, що солідарний з усіма Вами, а моя музика – це підтримка нескорених українців” – говорить Маестро, який у Парижі, по закінченні кожної Меси – грає Гімн України, а в Україні, на кожному концерті звучить його власна композиція – “Слава Україні”.

“Мені доводилось грати на органах в Австрії, Німеччині, Іспанії, Тайвані, на Філіпінах, в багатьох країнах світу, та в Україні я виступаю з особливо великим натхненням”, – відзначив музикант.

З особливо великим натхненням виступив Жан-Марі Леруа у липні-серпні цього року на міжнародному фестивалі “Luchesk organium” у Луцьку, на IX Львівському фестивалі Літньої пори “Pizzicato & Contabile”, і відкрив IV фестиваль органної та камерної музики “Dominicalis Gloria” у Львові знаменитою програмою “Концерт Солідарності”.

Реклама