Чернівецький прикордонний загін святкує 80 річницю з дня заснування

Охоронці кордону з Буковини стоять на захисті державних рубежів вже 80 років. Сучасний Чернівецький прикордонний загін охороняє понад 400 кілометрів державного кордону України з Румунією та Молдовою. Сьогодні це потужний механізм з навченим мотивованим персоналом та новітніми технічними засобами.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Системний підхід до всіх аспектів служби дозволяє ефективно виконувати поставлені завдання як на “зеленій” ділянці кордону, в тому числі і гірській, так і в пунктах пропуску.

Крім цього, підрозділи загону беруть активну участь у відбитті російської збройної агресії в районах ведення активних бойових дій.

В 2018 році Указом Президента України Чернівецькому прикордонному загону було присвоєне почесне найменування імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича, який за 100 років до цього теж боровся з російською окупацією в ролі командувача окремого корпусу кордонної охорони УНР.

Сьогодні в управлінні прикордонного загону за участі представників органів місцевої влади були проведені урочисті заходи з нагоди чергової річниці створення військової частини. Прикордонники отримали відзнаки Президента України, Головнокомандувача ЗСУ та відомчі нагороди. Також присутні вшанували пам’ять загиблих побратимів хвилиною мовчання та виконали спільну молитву за Україну та її захисників.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар