На Буковині судитимуть постачальника, який незаконно заволодів майже 3,3 млн грн бюджетних коштів

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно начальника служби з питань  постачання  електричної енергії товариства з обмеженою відповідальністю за фактом  заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах  (ч. 5 ст. 191 КК України).

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідства, у лютому 2020 року, обвинувачений (від імені постачальника) та замовник послуг (від імені керівника комунального підприємства) з порушенням закону уклали договір на постачання електричної енергії.

Встановлено, що у кінцевій редакції договору сторони умисно упустили обов’язковий пункт про  неможливість внесення змін до істотних умов договору – ціни. 

Це свідоме упущення у договорі дало можливість постачальнику упродовж року протиправно збільшувати ціну на постачання електроенергії, що призвело до розтрати майже 3,3 млн грн бюджетних коштів.

У ході слідства, заподіяні кримінальним правопорушенням збитки відшкодовані у повному обсязі.

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар