МОЗ: за серпень в Україні зареєстрували понад 25 тисяч випадків COVID-19

Україна, як і решта світу, зіткнулась зі збільшенням захворюваності на COVID-19.

У серпні Міністерство охорони здоров’я зареєструвало 26 тисяч випадків хвороби, повідомив в ефірі телемарафону головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, у червні МОЗ зареєстрували 2300 нових випадків захворювання, у липні – 11 500 тисяч, а за першу половину серпня 26 тисяч.

Головний санітарний лікар зазначив, що збільшення кількості випадків викликане новим субваріантом COVID-19 Omicron – FLiRT. Перебіг захворювання легкий для людей, які мають повний курс вакцинації. Можливий важкий перебіг для людей старших 60 років та людей із супутніми хронічними хворобами, каже Кузін.

Кузін зазначив, що на стаціонарному лікуванні у липні перебувало 2 739 пацієнтів з майже 12 тисяч захворілих.

У травні минулого року Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила, що поширення коронавірусної інфекції нового типу COVID-19 тепер не є надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

За даними ВООЗ, жертвами захворювання за понад три роки стали близько 20 мільйонів людей. Йдеться про всі смерті, повʼязані з інфекцією. За офіційними даними, інформацію про які збирав американський інститут Джонса Гопкінса, сама коронавірусна інфекція стала причиною смерті близько 7 мільйонів людей.

ВООЗ наголошує, що вірус не зник, люди продовжують хворіти, і інфекція, швидше за все, залишиться в людській популяції як одне з респіраторних захворювань.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар