На Буковині шахраї ошукали двох чоловіків, заволодівши їхніми грошима

Лише за минулу добу недобросовісні продавці ошукали двох чоловіків, заволодівши при цьому їхніми грошима. За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 18 серпня, з повідомленням про шахрайство до Чернівецького райуправління поліції звернувся 20-річний місцевий житель. Заявник розповів поліціянтам, що хотів придбати мобільний телефон. Надалі, зв’язавшись із нібито продавцем, обговорили умови, однією з яких була передоплата. Хлопець погодився та перерахував 3500 гривень, після чого зв’язок з «продавцем» обірвався.

Також цього дня, у подібну шахрайську пастку потрапив 39-річний житель міста Херсон. Заявник повідомив правоохоронцям, що йому зателефонував невідомий та запропонував знижку на паливо. Чоловіка зацікавила «вигідна пропозиція» і він перерахував 8400 на невідомий рахунок.

За вказаними фактами поліціянти розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Співробітники поліції вкотре закликають громадян бути обачними під час покупок-онлайн:

– перед тим, як зробити покупку в інтернеті, перевірте інформацію про продавця, почитайте відгуки інших користувачів;

– уникайте «занадто привабливих» пропозицій. Якщо товар, який вам пропонують, коштує значно нижче ринкової вартості, це може бути шахрайство;

– у разі вартісних покупок особисто спілкуйтеся з продавцем офлайн, огляньте товар та перевірте справжність документів;

– в жодному разі не перераховуйте гроші на невідомі вам рахунки.

Не дайте шансу шахраям себе ошукати!

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар