НБУ планує затвердити обмеження переказів з картки на картку до кінця тижня – Пишний

Це рішення пов’язане з поширенням тіньових фінансових операцій, відомих як “дропи”, коли шахраї використовують особисті дані громадян для відкриття банківських карт.

Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний.

Пишний також розповів, що анонсовані раніше обмеження на p2p-переказів для фізичних осіб викликали шквал критики і нерозуміння у сторону регулятора.

“Ми комунікували проблематику цих “дропів” не лише як небезпеку для державного бюджету, але і як небезпеку для самих фізичних осіб. Адже, віддаючи свої дані, картку, свій рахунок комусь на стороні, ти несеш відповідальність за усе, що з цим рахунком зробили”, — заявив очільник НБУ.

Пишний також додав, що Нацбанк провів кілька зустрічей з волонтерами, де показали як дизайн запланованого рішення дасть можливість банкам врахувати потреби волонтерів, та дали відповіді на запитання.

Раніше, наприкінці травня, Нацбанк вже повідомляв про плани обмежити вихідні P2P-перекази. Робочий варіант передбачає 30 вихідних переказів на місяць та максимальну суму в 100 000 грн. Ця концепція залишилась незмінною станом на кінець червня.

Реклама