Помер колишній ректор ЧНУ та голова ОДА Микола Ткач

Після важкої хвороби пішов у засвіти Микола Васильович Ткач, багаторічний завідувач кафедрою, проректор, ректор Чернівецького національного університету, глава Чернівецької обласної адміністрації,відомий науковець,фізик-теоретик,науковий керівник багатьох докторських і кандидатських дисертацій,яскрава особистість. У становленні університету у свій час відіграв надзвичайну роль.

Довідка:

Микола Ткач народився у с. Дністрівка Кельменецького району Чернівецької обл. Закінчив Чернівецький університет (1969). Кандидат наук (1974). З 1986 р. очолює кафедру теоретичної фізики Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. У 1987 р. захистив докторську дисертацію, в цьому ж році присвоєно звання професора і призначено проректором університету з наукової роботи. З 2001 р. до 2005 р. — ректор ЧНУ, а з лютого 2005 р. по травень 2006 р. — голова Чернівецької обласної державної адміністрації. Нині — завідувач кафедри теоретичної фізики Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

Створив наукову школу, яка займається проблемами наногетеросистем, що є переднім краєм сучасної фізики.

Автор понад 250 наукових праць. У 2003 р. видав рекомендований Міністерством освіти і науки України навчальний посібник «Квазічастинки у наногетеросистемах». Підготував 17 кандидатів та 3 докторів наук.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар