У Чернівцях аферист ошукав місцевого жителя під приводом допомоги

21 тисячу гривень перерахував житель Чернівців на рахунок невідомої особи. Чоловік хотів допомогти своїй дружині, однак потрапив у чергову пастку аферистів. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

8 серпня, до Чернівецького райуправління поліції звернувся 56-річний житель обласного центру. Зі слів заявника, до нього надійшло повідомлення у месенджер від імені дружини з проханням терміново надіслати гроші. Чоловік не зволікаючи перерахував 21 тисячу гривень на вказаний в повідомленні банківський рахунок. Лише згодом чернівчанин зрозумів, що акаунт його жінки зламали шахраї.

Дізнавачі поліції за фактом незаконного заволодіння коштами чернівчанина відкрили кримінальне провадження відповідно до ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводять заходи для розкриття злочинів.

Поліціянти застерігають буковинців від аферистів й нагадують:

  • якщо ви отримали подібне повідомлення у соціальних мережах від своїх знайомих, чи родичів, негайно зв’яжіться з ними й переконайтеся у достовірності інформації;
  • якщо ви підозрюєте, що вашу сторінку зламали, перевірте особисті повідомлення – чи не було таких, які були відправлені в той момент, коли ви не були в мережі, або таких, які містять підозрілі посилання;
  • якщо ви зрозуміли, що вас намагаються ошукати, або вже потерпіли від шахрайства, негайно телефонуйте на спецлінію «102».
Реклама