За минулу добу сталися три випадки шахрайства на території Буковини

Загальна сума збитків, завданих жителям Чернівецького району, становить 131 тисячу гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 5 серпня, із заявою про шахрайство до Чернівецького районного управління поліції звернулася 56-річна місцева жителька. Жінка розповіла поліцейським, що напередодні у одному із месенджерів до неї зателефонував невідомий, який представився адвокатом. Співрозмовник запропонував чернівчанці допомогу у виведенні фінансів із інтернет-гаманця та надав номер банківської картки на яку потрібно було пере ьрахувати кошти. Заявниця довірилась та самостійно переказала на рахунок шахрая 110 тисяч гривень, після чого зв’язок з ним обірвався.

Цього ж дня в шахрайську пастку потрапила 36-річна жителька Чернівецького району. Буковинка розповіла правоохоронцям, що втратила кошти продаючи товар на одній з інтернет-платформ. Їй написав нібито покупець та надіслав посилання для оформлення замовлення та перерахунку коштів. Заявниця перейшла за фішинговим посиланням та ввела конфіденційну інформацію. У результаті цього з її карткового рахунку зникло 13 тисяч гривень.

47-річний житель м. Сторожинець втратив заощадження намагаючись отримати грошову виплату. Заявник розповів, що у одній із соцмереж отримав повідомлення про можливість надання йому додаткової грошової допомоги. Чоловік перейшов за фішиговим посиланням та ввів реквізити банківського рахунку, після чого з його карткового рахунку зникло 8 тисяч гривень.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар