На Буковині судитимуть чоловіка, обвинуваченого у наданні хабаря поліціянтам

20 липня цього року в адміністративних межах села Кам’янка, щоб уникнути відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані, чоловік надав інспектору поліції гроші. За надання хабаря службовим особам буковинцю загрожує до чотирьох років позбавлення волі. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

За порушення Правил дорожнього руху співробітники групи реагування поліції відділення поліції № 5 (Глибока) Чернівецького РУП в селі Кам’янка зупинили автомобіль «BMW», яким керував 43-річний місцевий житель.

Під час перевірки документів поліціянти помітили у кермувальника явні ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти тест на освідування за допомогою алкотестера.

Буковинець відмовився та за не притягнення його до адміністративної відповідальності запропонував працівникам поліції гроші, які поклав до службового автомобіля.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом відносно чоловіка скерували до суду для розгляду.

Буковинцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Крім цього, співробітники групи реагування поліції склали на кермувальника адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Реклама

Залишити коментар