У МАГАТЕ підтвердили зупинку блоку на Південноукраїнській АЕС, в Укренерго відреагували

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) підтвердило, що на Південноукраїнській атомній електростанції сталася зупинка другого енергоблоку після автоматичного спрацювання електричного захисту через проблему з трансформатором.

Про це йдеться в повідомлення МАГАТЕ.

Там розповіли, що внаслідок короткого замикання сталося пошкодження керамічного ізолятора, що призвело до витоку масла, яке загорілося від електричної дуги. Після відновлення електричного з’єднання реактор перезапустили. Трохи більше ніж за 24 години реактор вийшов на повну потужність та почав виробляти електрику.

Своєю чергою у Міненерго наголошували, що всі АЕС на підконтрольній території працюють у штатному режимі, а також заявляли, що аварія на Південноукраїнській АЕС — «фейк», який уперше потрапив в український інфопростір через російську пропаганду на тлі аварії на Ростовській АЕС.

У відомстві вказували, що відключення силового трансформатора на станції не було, а якби така подія сталася то, це унеможливило б видачу електроенергії. Водночас пошкодження іншого обладнання не впливає на роботу блока і може мати лише короткочасний вплив.

В Укренерго відреагували на інформацію про зупинку енергоблоку, зауваживши, що вони не можуть публічно коментувати ситуацію на обʼєктах.

“Під час дії воєнного стану, постійних атак ворога ми не можемо коментувати ситуацію на конкретних енергооб’єктах публічно. Тому я не можу прокоментувати цю ситуацію, окрім того, що є офіційна інформація, інформація від МАГАТЕ”, – сказав голова правління Укренерго Володимир Кудрицький на брифінгу в Медіацентрі Україна.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар