На Буковині судитимуть місцевого жителя, обвинуваченого у пособництві у підробленні документів та їх використанні

Протиправні дії 32-річного жителя Сторожинця задокументували працівники відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького РУП. Порушник, за допомогою підроблених документів, намагався отримати відстрочку від мобілізації. Наразі обвинувальний акт відносно фігуранта дізнавачі поліції скерували до суду. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування поліціянти з’ясували, що на початку вересня минулого року, 32-річний житель міста Сторожинець звернувся до невідомої особи, якій надав свої анкетні відомості та гроші для виготовлення фальшивої довідки про судимість. Відтак, чоловік отримав витяг про наявність судимості та вирок суду, про те що він був засуджений і відбував покарання у виправній колонії.

Надалі, правоохоронці з’ясували, що буковинець, перебуваючи у приміщенні місцевого ТЦК та СП, надав працівнику територіального центру комплектування та соціальної підтримки завідомо підроблені документи, з метою уникнення мобілізації в період дії воєнного стану.

Наразі дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом скерували до суду для розгляду.

Фігуранту інкримінують вчинення кримінальних проступків, передбачених ч. 5 ст. 27 (Види співучасників) та ч. 1 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар